Vouga Building / nu.ma | unipessoal

Vouga Building / nu.ma | unipessoal

© Ivo Tavares Studio © Ivo Tavares Studio © Ivo Tavares Studio © Ivo Tavares Studio + 38

Águeda, Portugal
  • Cliente: Sociedade Comercial do Vouga
  • Engenharia: Nuno França Engineers
More Specs Less Specs
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. Taking in account the regulations and municipality rules, the building was inserted to respect this rules and take in account the maximum permitted area to build. The proposal start as a regular shape (rectangular) with the dimensions of 100m x 32m.Taking in account the regulation, this form was re-shaped to respect all the specifications. Concerning the height of the building and because it has 9 meters high, we decided to split his facade in 3 parts (2,5m; 2,5m; 4m). This also served to establish some rules regarding the design of windows; doors; etc.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio
Axonometric
Axonometric
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

In terms of the program and taking in account the particularity of the functionality of the company, we notice that this should be built in two stores. In the same logic, the program should be split in 3 different areas: exhibition; offices; warehouse. The building is organised: Ground floor, the public access with the exhibition area and the warehouse (controlled) were the exhibition is located near the principal road (EN.333) and the warehouse in the back of the terrain (with a secondary entrance). On the first floor, the private zone of the company and with restrict access, were is located the office zone and bar/ canteen.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Regarding the materiality of the building, we simplify all the construtura system. All the building is in corrugated sheet, and in the exhibition area we assumed a transparency of the building bringing the connection of the building it self with the public.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 3750 Águeda, Portugal

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Vouga Building / nu.ma | unipessoal" [Edifício Vouga / nu.ma | unipessoal] 23 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930746/vouga-building-na-unipessoal/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.