All
Projects
Products
Events
Competitions

Casa Moulat / CCA Centro de Colaboración Arquitectónica

Casa Moulat / CCA Centro de Colaboración Arquitectónica

© LGM Studio - Luis Gallardo © LGM Studio - Luis Gallardo © LGM Studio - Luis Gallardo © LGM Studio - Luis Gallardo + 21

Hidalgo, Mexico
  • Lead Architect: Bernardo Quinzaños, Ignacio Urquiza
  • Design Team: Eduardo de la Cruz, Jennifer Lamadrid, Claudia Gómez Farias, Francisco Gallástegui
  • Engineers: M. Angel Baltazar, Carlos Arellano
  • Landscaping: Genford Landscaping
  • Structural Consultant: Ricardo Camacho
  • Constructor: CCA Infraestructura y Desarrollo: Santiago Vélez
  • Interior Design: Fernanda Quinzaños
More Specs Less Specs
© LGM Studio - Luis Gallardo
© LGM Studio - Luis Gallardo

Text description provided by the architects. The Moulat House, located in the Amanali Golf Club subdivision represents the use of bare concrete. The project is based on the integration of the construction into the natural landscape and its contrast with the artificial landscape created for the golf course. It is a construction that explores the duality of open space and closed space, of interior and exterior.

© LGM Studio - Luis Gallardo
© LGM Studio - Luis Gallardo
Ground Floor
Ground Floor
© LGM Studio - Luis Gallardo
© LGM Studio - Luis Gallardo

The house, of a single level, is based on a carved stone basement, on which an apparent concrete structural basement was built that rises to the main level. The interior spaces are adapted to the topography of the terrain, revealing the foundation with its height-changes in the form of a skirting board.

© LGM Studio - Luis Gallardo
© LGM Studio - Luis Gallardo
Section 02
Section 02
© LGM Studio - Luis Gallardo
© LGM Studio - Luis Gallardo

Two bodies of bare earth-coloured concrete laid on the foundation house the private spaces of the building. Both bodies are connected by means of two gigantic concrete beams that support a large structured wooden roof with large frames. The main space of the house opens completely through huge windows, turning the interior space into a covered terrace.

© LGM Studio - Luis Gallardo
© LGM Studio - Luis Gallardo

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Casa Moulat / CCA Centro de Colaboración Arquitectónica" [Casa Moulat / CCA Centro de Colaboración Arquitectónica] 05 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/929662/moulat-house-cca-centro-de-colaboracion-arquitectonica/> ISSN 0719-8884
© LGM Studio - Luis Gallardo

穆拉特住宅 / CCA Centro de Colaboración Arquitectónica

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.