Zoom image | View original size
MVRDV and Jaarbeurs have designed a new master plan and green roof for Utrecht’s exhibition, event, and conference center in the Netherlands. MVRDV founding partner Winy Maas described the project's goal as creating “a garden in the city.” The new Jaarbeurs is designed to be a sustainable building that opens in all directions, and an accessible green roof will descend to ground level via cascading terraces.  Focusing on sustainability and quality of life, the new venue aims to foster change for an area currently dominated by logistics, cars, and parking spaces. After a two-year process, Jaarbeurs and MVRDV are now launching their plan for a 120,000 m2 venue on the existing Jaarbeurs site to the west of Utrecht’s central station, forming the heart of a larger 600,000 m2 masterplan to transform the under-utilized area at the station’s rear. A new rooftop park is created for the green roof, where a carpet of programmable 'squares' and gardens will offer space for urban nature, events, recreation, water storage, and energy generation. View more View full description
Share Share