Zoom image | View original size
The development zone at La Pelousière in Saint Herblain benefits from an excellent location between city and countryside. Nature encompasses the site and our project takes full advantage of its rolling topography and wooded environs. The approach to the buildings design allows one to perceive both the depth and transparency in the different volumes and to enjoy views out on to the landscape. The project comprises two buildings: the first is located parallel to the western border of the plot and the second is at right angles to the rue des Marais.  Although the same design approach has been used for both buildings each has a unique way of interacting with the landscape. Building A is embedded in the slope of the site without modifying the profile of the existing landscape. On the street side, the building sits slightly below ground level while on the valley side the underground level is exposed. The ground floor flats thus profit fully from overhanging the meadow. Building B sits at ground level and offers direct access to the outside from the ground floor flats. View more View full description
Share Share