Zoom image | View original size
Located in the city of Curitiba, in southern Brazil, the Figueiras House is the result of the balanced play between hefty volumes and open green spaces, integrated with the views of the surrounding wooded areas and guaranteeing the best natural lighting and ventilation.  The clients, a young couple from São Paulo, trusted the architect with the creative freedom to develop a project that made the best use of the terrain with a generous back garden while keeping their privacy from the street view. From the street, we can see two contrasting overlapping volumes of natural stone on the ground-floor and cast concrete on the second, a few openings and hollow elements reveal just a little of the house interior.  A stone pathway guides the visitor to the front door, camouflaged in the timber slat wall. As you enter the house the interior opens itself in a fluid and luminous space that dialogs with the back garden through large sliding glass panels that, when opened, integrate physically with the garden deck.  View more View full description
Share Share