All
Projects
Products
Events
Competitions

0219 GHTK Interior Office / iplus Architecture

0219 GHTK Interior Office / iplus Architecture

© Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le + 17

  • Architects: iplus Architecture
  • Area Area of this architecture project Area: 670.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Hoang Le
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Inneri interior, Nam Thanh
  • Lead Architect: Phuong Thao Dao
  • Collaborators: Thanh Hai Le, Quang Quyen Trieu, Ngoc Hoa Nguyen
More Specs Less Specs
© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. Background information
Our client is Giao Hang Tiet Kiem., JSC, a grown start-up delivery company found in 2012 with core values as “fast, flexible and friendly”. The project’s scope covers interiors design and accomplishment on a given rough building with brief background as follows:

© Hoang Le
© Hoang Le

  •        Total interior plain area premises: 4,675 square meters
  •        Number of floor: 11 (including 01 lobby, 09 for working and 01 for complex utility)
  •        The building’s direction: North East with 03 open sides
  •        The investor’s identity color: dark green

© Hoang Le
© Hoang Le

Project highlights
As the very first approach to this stand-alone building, local mini-bamboo tree is applied along the two sides of the lobby to filter away the strong sunlight that maintained throughout the daytime. The bamboo green is naturally peaceful and quite fundamental to the local living so that easily creates engagement and a contrast effect against the hot and dusty street outside.

Sections
Sections
Floor Plan
Floor Plan

In addition, polished concrete is selected for flooring thanks to its rough surface and eyes-comforted grey tone. For some decades, the cement flooring has been used popularly in the country before being replaced by ceramic materials, thus such reapplication is one way back to the good memories and, together with the tropical green trees, accomplishing the background of local identity to enable a hidden connection with the building’s people which mostly the drivers and office staffs.

© Hoang Le
© Hoang Le

The waving shadow can be seen on the floor while sunlight slipping through the bamboo in the morning and also sunset time. Large space is divided with various domes, inspired by the bamboo pipe structure, that on one side scoping down the focuses and on the other, taking in the eyes the details to open another space. To ensure the consistency of natural concept, white plain light is used as a support in the lobby.

© Hoang Le
© Hoang Le

For balancing against the static effects brought by the grey floor and big domes, a number of irregular flowing structures are specifically designed for the lobby including oasis seating, ceiling and tree pots. The master tone for all moving lines is natural wooden color from oak and rattan with a little bit fading effect starting at the side-doors heading to the center reception. The winding stairs from pure copper was coated by our own process for insulation and oxygen-free but still retain the original color of copper to make it the space’s spotlight.

© Hoang Le
© Hoang Le

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Phạm Hùng, Từ Liêm, Hà Nội, Vietnam

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "0219 GHTK Interior Office / iplus Architecture" 11 Nov 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/928201/0219-ghtk-interior-office-iplus-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.