Zoom image | View original size
Needless to say, the great responsibility entailed in renovating the 20th-century contemporary architecture icon, has meant for us ensuring maximum respect and admiration for each and every part of this magnificent building. As a result of the works carried out, the hidden parts of the building, which had been covered or transformed over almost 40 years have been recovered, obsessively observing the building’s singularity, protecting its atmospheres and materials, making it more sustainable and accessible, and working rigorously based on the module it was built with. The search for such ideal proportion was essential at the beginning of the project and revealed the required unit of measurement: ‘the elephantine foot’ which, with its 33 cm, is a tenth greater than the classic foot. Every design in the project has been subject to that unit in an almost obsessive manner. Facade, floor plans, staircases, sections, ceilings, floors, lighting… absolutely everything was subjected to that exact proportion. Simultaneously, the entirety of its acoustic ceiling, wall textures, tempered air, neutral-color floors, structure typology, etc. were all taken into account, aiming to preserve the original atmosphere so the new spaces would be an exceptional place to work inside a truly exceptional building. Doubtlessly, each and every part of the building is an architectural masterpiece. The way it reaches the ground, its contact, its facades gravitating at a height of 1.98 m is simply magnificent. View more View full description
Share Share