All
Projects
Products
Events
Competitions

Aptartment O / Studio Nomad

Aptartment O / Studio Nomad

© Studio Nomad © Studio Nomad © Studio Nomad © Studio Nomad + 15

Budapest, Hungary
  • Architects: Studio Nomad
  • Area Area of this architecture project Area: 60.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Studio Nomad
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Studio Nomad, Tilka
© Studio Nomad
© Studio Nomad

Text description provided by the architects. Many old bourgeois apartments were divided up at the beginning of the last century and were later reconstructed to suit current lifestyles. This is how the spaces of this apartment changed as well. In the case of the current reconstruction, the intention of the designers was to free up spatial relationships.

© Studio Nomad
© Studio Nomad
© Studio Nomad
© Studio Nomad

The apartment was designed by Studio Nomad’s architects (Bence Pásztor, Soma Pongor and David Tarcali), who have successfully participated in several tenders in recent years, and who were the designers of the Hungarian Exhibition of Venice Architecture Biennale in 2018. They are also known as workshop leaders, but also have their own branded furniture.

© Studio Nomad
© Studio Nomad

Relaxation and social activities can both be enjoyed in the apartment and the playfulness smuggled into everyday life makes the spaces exciting.

Axonometric - Before
Axonometric - Before
Axonometric - After
Axonometric - After

The first step in the refurbishment process was to clarify spatial relationships. The partition walls were demolished and the two large rooms were united. The plan was modified even during the demolition phase, the arch emerging between the bathroom and the kitchen became a defining element of the interior design.

© Studio Nomad
© Studio Nomad

The system was designed with a few important elements in place to designate the use of the apartment. The design of the rooms allows the occupant to interpret them as a framework and to settle in the spaces so that the entire apartment would remain consistent both as to use and its aesthetics. An important element is the kitchen counter, which continues behind the green plant wall at the level of the raised tub, and the gallery, from where, by sliding down the pole, the dressing room facing the bathroom can be reached.

© Studio Nomad
© Studio Nomad

The display of raw bricks highlights the relationship between old and new structures. In the case of the large recess, the brick line left in place of the old wall indicates the dynamism of the design and shows the historical structure. The surface of the kitchen counter is the same as the gallery’s birch plywood, with a 4m span which is bridged by a wooden support hidden in the handrails.

© Studio Nomad
© Studio Nomad

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Budapest, Hungary

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Aptartment O / Studio Nomad" 29 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/927323/aptartment-o-studio-nomad/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.