Zoom image | View original size
At the gates of the natural area of les Hauts Plateaux du Vercors in the French Alps, three athletes of high level in biathlon sent us to design a mountain hotel with a sporting vocation and likely to ensure their reconversion. The municipality of Corrençon-en-Vercors offers them a site on the banks of the Vercors highlands reserve, 2 steps from the Nordic ski area. The order was fuzzy and the budget tight, the project slowly matured and allowed to test a stammering program, to concretize a will remained in the state of abstraction in the spirit of these Olympic medalists. The steeply sloping terrain at an altitude of 1,200 meters has led us to a location close to the road and networks in the North. The plot opens on the south side on a virgin site of any construction in full natural area of the Regional Natural Park of Vercors. An L-shaped volume slips to the edge of a coniferous forest, facing the great nature, on contour lines as close as possible to the natural terrain. The volume breaks or biases and is anchored in the ground, where nature has made a place for it, between fir trees and stones, embankments and flats. The building is covered with a large overflowing roof whose wide past protect clearly facades terraces and balconies of snow. View more View full description
Share Share