Zoom image | View original size
The interplay of volumes and textures that shapes this building’s facade was the jumping-off point for the conception of the project, located in the Morumbi region of São Paulo. The central issue here was how to take advantage of the lateral view out over the wooded residential neighborhood – facing south – while ensuring radiant natural lighting. Two clearly demarcated blocks are host to different styles, with duplex and simplex apartments separated by a central nucleus that creates openings in the structure and shows off its double height ceilings. Verandas of varying sizes stretch along multiple interior spaces, lending a sense of movement to the building’s exterior. The woody toned brise-soleil that cover the facade has different openings, and when closed they form a continuous panel, providing the transparency and privacy called for by the design and standing out against the concrete structure.  View more View full description
Share Share