Zoom image | View original size
A leisure home designed in a single level to accommodate a retired couple and their guests. The house was built on a regular 20m x 20m lot located in a golf club in the city of Mérida. The architectural solution of a single level was an important decision that allowed to obtain an additional 10% of land occupation (COS) and take advantage of the native trees that already grew on the site. With the idea of compacting what was built and meeting the particular request to optimize the house for the user, a module of 17m x 14m was designed, forming a piece of 238 m2. The centre of the project is the dining room, which opens in the form of a cross to the living room, kitchen, study-guest bedroom and terrace and pool. We worked with the heights to differentiate the spaces of the program and to generate ventilation and natural lighting of all the spaces. The kitchen and dining room are connected by means of a structure of zapote wood that carries a slab at 4.5 m high, through which the hot air is able to exit and that allows natural light to enter. View more View full description
Share Share