All
Projects
Products
Events
Competitions

House 41 / Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin

House 41 / Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin

© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin © Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin © Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin © Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin + 34

Bangkok, Thailand
© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin
© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin

Text description provided by the architects. The house is designed for a five-member-family, located in Bangkok, Thailand. The family once lived in an old wooden house, but it was no longer suited the recent lives of the family. The site is a narrow width strip-shape, between neighbors’ houses. In order to optimize site potential.

© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin
© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin

Architects maximize the footprint to the regulation’s limit, making the inside area as large as possible for the family to live in. Blind walls at both side of the house are used in order to maximize the footprint. These blind walls also provide privacy for the house from neighbors.

© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin
© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin

The house appearance, dark-gray geometric solid shape, is made by folded perforate sheet facade which provides the sense of privacy to the residence. Architects also use a handmade craft wooden gate to accentuated house’s color, shape and facade. The layout highlighted the maximum infusion of natural light through windows and featured skylights at designed spaces.

First floor plan
First floor plan
Iso
Iso
Section A
Section A

Social spaces, such as double volume living area and dining area, are designed to be filled with natural light. The dining area and pantry area are also adjustable by hidden sliding doors. Thus owner in the served space can choose to be connected or disconnected from servant space.

© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin
© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin

Bedrooms are located around the double-height social area and are connected by a bridge that continues from main staircase. “Cross ventilation” is an effective natural method to reduce heat from building in a high temperature and high humidity region such as Thailand. By designing 2 side windows for each room, architects can provide daily airflow and natural light for the residence.

© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin
© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin

Perforated sheet on facade and staircase also play important roles in providing ascending airflow and descending natural light. Since the old wooden house had to be torn down, wooden parts from the old house, such as floor finishing, stair treads and column, are collected and combined with new materials in the house such as, dark-gray walls and perforated sheet.

© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin
© Wat Kuptawatin / Kanit Kuptawatin

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House 41 / Wat Kuptawatin + Kanit Kuptawatin" 06 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/925942/house-41-wat-kuptawatin-plus-kanit-kuptawatin/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.