We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken

Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken

Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Waterfront, CoastUredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Image 3 of 13Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - WindowsUredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Waterfront, Coast+ 13

Inndyr, Norway
More SpecsLess Specs
Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Waterfront, Coast
© Steinar Skaar

Text description provided by the architects. The “Uredd” site along Norwegian Scenic Route Helgelandskysten is frequently visited both by tourists and local residents. The most important qualities and characteristics of Uredd's resting place are the view to the north and the midnight sun.  The view to the fjord is magnificent, facing the mountain summits as well towards the vast open Norwegian ocean.

Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Coast
© Statens Vegvesen

The existing site is redesigned to satisfy the Scenic Route project requirements of architectural quality as well as services to the public. The new project reveals a redesign of the WWII memorial monument for the submarine “Uredd”, an existing element on site which gave it its identity and name: “Ureddplassen", which in Norwegian means a fearless place.

Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Image 3 of 13
© Statens Vegvesen
Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Image 13 of 13
Site plan
Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Waterfront, Bench, Coast
© Statens Vegvesen

The new rest area consists of a large poured concrete terrace facing the sea. From the concrete terrace, an amphitheater rolls down to the shoreline, making the shoreline accessible. On the terrace seating benches in the characteristic marble from Fauske are established, alongside a toilet building with a concrete ceiling that waves up from the terrace’s surface.

Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken  - Windows
© Statens Vegvesen

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Uredd Rest Area / Haugen/Zohar Arkitekter + Landskapsfabrikken " 15 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/925879/uredd-rest-area-haugen-zohar-arkitekter> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.