Zoom image | View original size
The project encompasses the comprehensive reform of a spacious apartment of 110 square meters located at the intersection of Aribau and Roselló streets, with façade to one of the characteristic chamfers of Cerdà’s Eixample in Barcelona. The new inhabitants, a couple of local creatives, presented some requirements that the existing state of the apartment, quite subdivided and outdated, did not meet, so all the interior partitions were demolished, but respecting the system of structural bays of load bearing walls parallel to the facade, something very characteristic of these chamfer blocks. The project proposes a long front of oak wood, perpendicular to the façade, which houses the bedroom, the dressing room and the studio, as well as generous closets and support areas. This front serves as the interior façade, and three functional blocks are projected on it transversely. The outermost is the block of living areas, with a joint living room-dining room-kitchen. This block takes advantage of all the development of the façade of the chamfer, and reveals its entire length. Likewise, the wooden partition does not touch the façade, as it is interrupted giving way to large pivoting doors of lacquered wood with vertical strips of brass in contact with the wood, without frames, so that the entire facade can be understood in an uninterrupted, unitary way. View more View full description
Share Share