Zoom image | View original size
The surroundings of this apartment are defined as a residential area and semi-industrial area in urban planning and their height is suppressed to low by road diagonal limitation and sun shadow regulation. In this sense, the void above which nobody can occupy physically is kept as a secondary product of this regulation. In Japan, the city is always going to be renewed by the buildings scrapped and built repeatedly. On the other hand, the void in the sky keeps to exist from the past to present and it is expected to be continued to the future. When I designing architecture in such a dynamic urban situation, the void in the sky can be referred to as the static foundation. This apartment is composed of 7 studios. They are stacked in 6 floors including a basement floor. Floor height is suppressed to 2,500mm and minimized staircase is located in the center. L-shaped unit or maisonnette unit in which L-shaped space shifted and overlapped are enclosing staircase core. View more View full description
Share Share