Zoom image | View original size
Sustainability House at Campus Royal Institute of Technology The “Sustainability House” (Hållbarhetshuset/KTH 43:25) adds office space and a new small green park area in the heart of the Royal Institute of Technology (KTH) campus Stockholm, Sweden. The building was recently awarded with the first prize for Façade of the Year-prize (Årets Fasad by SPEF). KTH, founded in 1827, is the highest-ranking university in Northern Europe in the field of engineering and technology and attracts students and researchers from around the world. The main campus buildings designed by architect Erik Lallerstedt were completed in 1917 to 1931, decorated by prominent early 20th-century Swedish artists. The KTH motto is Science & Art, the whole campus has high cultural-historical value and is protected by law. The campus was in dire need of more office space. Since it is located within the Royal National City Park, green areas had to be preserved and space in the city plan was very limited. AIX chose to place the house on the street adjacent and transform the car park into a green campus yard. Though the volume of the building is quite big, it is perceived smaller in size due to its polygonal shape. View more View full description
Share Share