Zoom image | View original size
The new office of LENNE, the Estonian manufacturer of children’s clothing, is situated in the former Soviet-era factory building. The 1,100 m2 room is essentially a single empty hall, 8 m high at its highest point. New ventilation and heating systems were designed for the office and new windows were installed in the roofing in order to ensure that natural daylight reaches the farthest corners of the room. It was the customer’s request that the new solution would separate the large and bleak room into individual cozy zones. Our plan was to create a unique landscape that would differ from the old room both in form and materials used and would be inspiring for employees and visitors alike. The whole landscape was designed to be multi-levelled, with sharp facets – exiting to move around and hiding various behind-the-corner stairs, doors and rooms. Here and there you can find relaxation zones for employees. 5 meter trees that reach the roofing beams have a realistic effect. They are made of real tree trunks and artificial branches and leaves. A week after the trees were crafted a small real fresh branch with little leaves started growing on one of the trunks as if to add to the visitors’ confusion. View more View full description
Share Share