Zoom image | View original size
Praksis Arkitekter has won the competition to design a new visitor center for the Stevns Klint UNESCO World Heritage site in Denmark. Four architecture firms were invited to participate, and Praksis was chosen as the winner working with Kristine Jensen Landscape and Henry Jensen engineers. The project was designed to fit into the landscape as visitors move from the geology of Stevns Klint to the sea. "We wanted a world-class visitor center, and the project we have chosen lives up to those expectations," says the chairman of the Stevns Klint Visitor Center, Per Røner. He adds, "The location of the visitor center in the limestone quarry creates a natural access to the sea and the landscape. And with the frame above the fracture as a backdrop to the visitor center, we give visitors a unique journey down through the layers of the cliff. It is an original thought, and I look forward to seeing it built." Outside the visitor center, there will be a path that runs between the 'UNESCO wall' with all the layers of the cliff as well as the coastline where the cliff fades away. The center will appears with a clear reference to the materiality of the quarry, with limestone being used as the facade material. View more View full description
Share Share