All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Vietnam
  5. AD9 Architects
  6. 2017
  7. Anpha Office / AD9 Architects

Anpha Office / AD9 Architects

  • 21:00 - 25 August, 2019
  • Curated by Paula Pintos
Anpha Office / AD9 Architects
© Quang Tran
© Quang Tran

© Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran + 52

  • Architects

  • Location

    Floor 3, Lotteria Building, No.70, Bau Cat Street, Tan Binh District, Saigon, Vietnam
  • Category

  • Lead Architects

    Nguyen Nho
  • Design Team

    Nguyen Nho, Nguyen Tuan Nghia, Tran Long Su, Dang Thanh Phat
  • Area

    98.75 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Quang Tran
© Quang Tran

Text description provided by the architects. Anpha office was formed after some big changes regarding its function from the investor. At first, we were tasked with creating a house for 5 family members, including a grandmother, a married couple and their two children. We are getting more accustomed to Saigon housing projects, however this construction has a big length, and we want to utilize that feature to create spaces that are interactive and connective for family members. We reserved a large portion of the length for the skylight, which is the main space to connect the rest of the spaces in the house, the activities, the balance between static and non-static, air movement, light and nature.

© Quang Tran
© Quang Tran
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
1st Floor Plan
1st Floor Plan

When the base of the construction was done, the investor shared with us his wish to convert the construction’s function to serve the purpose of running a mid-size family business, specializing in Medicine and Medical Equipment. This was the most difficult part for us during the whole project, since the construction base was done for a family housing. Fortunately, each office of Anpha company has only 5-8 employees, that makes utilizing the existing rooms feasible. We used glass walls to maximize the use of nature spaces from the skylight, so almost all of the working spaces are surrounded with two layers of nature, the company’s daily life is also more interesting since the employees can always see each other, they can indulge in the natural atmosphere, the freshness of the trees. This is a feature that we are sure offices in skyscrapers cannot benefit from.

© Quang Tran
© Quang Tran
Section
Section

During the whole process of this project, despite the changes and big modifications, we maintained the objective to create a space that would best serve the needs and wants of the people living in it. Whether it’s the daily life of a family or the work culture of company, the thing that people bring to each other is connections, love and health.

© Quang Tran
© Quang Tran

We’ve recordeded photos of Anpha company after 2 operation years, in order to fully understand that what we created were going in the right direction, and to serve as inspiration for our future projects.

© Quang Tran
© Quang Tran

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Anpha Office / AD9 Architects" 25 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/923427/anpha-office-ad9-architects/> ISSN 0719-8884
© Quang Tran

Anpha 总部,从住宅到办公的功能转变 / AD9 Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.