All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. A4estudio
  6. 2019
  7. LL House / A4estudio

LL House / A4estudio

  • 12:00 - 19 August, 2019
  • Curated by Clara Ott
  • Translated by Emma Johansson
LL House / A4estudio
LL House / A4estudio, © Arq Luis Abba
© Arq Luis Abba

© Arq Luis Abba © Arq Luis Abba © Arq Luis Abba © Arq Luis Abba + 22

  • Architects

  • Location

    Mendoza, Argentina
  • Category

  • Lead Architects

    Leonardo Codina, Juan Manuel Filice
  • Area

    396.0 m2
  • Project Year

    2019
  • Photographs

    • Collaborators

      Luciano Moro, Luis Abba
    • Technical Direction

      A4 estudio
    • Interior and Decoration

      Leticia Martinez
    • Structural Calculation

      Alfredo Ponchietti
    • Construction

      Carlos Fourcade
    • More Specs Less Specs
    © Arq Luis Abba
    © Arq Luis Abba

    Text description provided by the architects. The project is located in a suburban area of the city of Mendoza and is part of a reflection on isolated houses that we have been developing for some time.

    © Arq Luis Abba
    © Arq Luis Abba
    Ground Floor
    Ground Floor

    In this case, the search lies in achieving intermediate spaces and courtyards as necessary elements for the regulation of the extreme weather conditions in relation to the program. This is achieved with simple excavations and displacement operations affecting the spatiality of the project. The project is organized on the ground floor and is articulated around a central courtyard that forms the main entrance area and allows cross ventilation.

    © Arq Luis Abba
    © Arq Luis Abba
    Sections
    Sections

    The materiality of the project is consistent with the spatial search, with exposed concrete being the predominant element with a vertical formwork. A black and continuous metal border forms the constructive closure of the roof.

    © Arq Luis Abba
    © Arq Luis Abba
    © Arq Luis Abba
    © Arq Luis Abba

    From the entrance it is possible to enter the reading room, the cellar, then the main space with direct views of the mountain range integrated with the living room, dining room, kitchen and the gallery. The private areas and the bedrooms are arranged with the intention of achieving the necessary privacy. These areas are oriented to the north.

    © Arq Luis Abba
    © Arq Luis Abba

    View the complete gallery

    About this office
    Cite: "LL House / A4estudio" [Casa LL / A4estudio] 19 Aug 2019. ArchDaily. (Trans. Johansson, Emma) Accessed . <https://www.archdaily.com/923114/ll-house-a4estudio/> ISSN 0719-8884

    You've started following your first account!

    Did you know?

    You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.