Zoom image | View original size
The project is for a full re-build of an existing one-bedroom terrace into a three-bedroom double story dwelling with rear studio and garage at the rear of the site. Only the front façade was retained and it has been carefully restored with new front roof housing a dorma window and new contemporary fence defining the front streetscape. Internally the brick party walls have been left exposed and painted white with partial existing details including lintels and the chimney stack celebrated and left exposed. A new polished concrete slab defines the ground floor with new internal walls and cabinetry defined by only two new materials being spotted gum lap cladding and black laminate plywood. These two materials interweave throughout house defining rooms and spaces, circulation zones, interior and exterior in a strategic yet articulate fashion. View more View full description
Share Share