Zoom image | View original size
Located on a north-west corner plot in a dense residential area near Seoul, W House is for a couple and two teen sons. While the corner plot allows the house to be more open, it also creates more risk of being exposed to the neighboring houses. With these conditions, the family’s request was very specific; Privacy. The request went as far as to sacrifice basic requirements for a house, such as ventilation and ample sunlight.   As an architect, we had to come up with an idea to give enough privacy, yet provide the basics. We designed “small courtyards” within the house which act as intermediary spaces between inside and outside; creating a buffer that softens the barrier. Each courtyard is different in how they relate to the outside. Some have side opening, while others have openings on top, and some have both. View more View full description
Share Share