Zoom image | View original size
BGA is a corporate building situated on а corner lot, in a close distance to the Municipality building in the central part of Varna. It is designed to correspond entirely to the needs of the company.  The concept of the building is to serve not only as headquarters, but also to be the “home” of a successful business. That is why the ascending direction of success is encoded in the white elements on the building’s façade. The volumetric spatial composition is a result of the analysis of the surrounding area. The soft and elegant shapes are an intended effect, which makes the building fit in the limited urban space in the central part of the city. Functionally, the design provides two underground storeys serving as parking lots, and six above-ground storeys, designed in a manner which fulfills all of the required necessities of the owner company. Due to a lack of physical space in the plot, and for greater convenience, the underground parking lots are served by a car lift. On the ground floor there is a welcoming foyer with a reception, and the next five storeys are occupied by office spaces, organized according to the company’s needs. View more View full description
Share Share