Zoom image | View original size
Unlike the Cheongdam Sageori(crossroads) which has wide roads and colorful buildings, Biwon's site is located at the hill crossing which is on a 6-meter road. Buildings under redevelopment around narrow roads made the horizontal space more stuffy with uniform and dense mass and darkened the scenery of the landscape with their own closed language. The first task was to solve the stuffiness of the earth and has street expansion and vitality. Design Solution [Change of Mass]. As the first stage of design, the scale of a building was made by stacking, and the volume was arranged by applying the city's regulations and the appropriate area. In the process, the mass began to make a colorful form by alternating and reducing rather than a regular form. In addition, through the external stairway which is positively assigned to the street rather than the closed staircase, it has created a visual extension and a dynamic image in the landscape. Floor specific terraces placed alternately were suggested for users to use them as a yard. It has a hidden garden that can not be found in the city, and the garden serves as both inner and outer transition spaces as well as windy paths. View more View full description
Share Share