All
Projects
Products
Events
Competitions

Triangular House / STUDIO_LPP

Triangular House / STUDIO_LPP

© Daniel Malhão © Daniel Malhão © Daniel Malhão © Daniel Malhão + 29

Lisbon, Portugal
  • Architects: STUDIO_LPP
  • Area Area of this architecture project Area: 140.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Daniel Malhão
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Duravit, Empedra, Forbo, Hager, Sika
More Specs Less Specs
© Daniel Malhão
© Daniel Malhão

Text description provided by the architects. The plot geometry and its small size, 47m2, assume special importance in the typology and form of programmatic distribution. One program per floor: Floor 0 - studio, Floor 1 - Living and dining, Floor 2 - Sleeping area and Floor 3 – Rooftop. The entrance is at the lowest point, creating a covered and exterior area, defined by a metal gate, which at the same time encloses the private space, configures the intimacy of floor 0 and ensures illumination.

© Daniel Malhão
© Daniel Malhão

An open space the size of the lot configures floor 1. With 3.20m of free height is only differentiated the living and eating area by the change of floor. The scale of the room is enhanced by the large back-to-ceiling backrest. The matter of the walls - concrete - also goes along the floors, building functional horizontal planes. On this floor, a shelf for books, tv or audio.

© Daniel Malhão
© Daniel Malhão
Planta - Pavimento Térreo
Planta - Pavimento Térreo
© Daniel Malhão
© Daniel Malhão

In a triangle plan, the corners assume special importance. The sharp angle of the kitchen area is dramatized with the backrest and the introduction of a mirror. At the other acute angle, there is the staircase. A metal piece that “inhabits” this void of light that seeps from the skylight leading to the terrace. On the floor of the rooms, the free height is 2.40m and the angle is redefined, this time perpendicular to the hypotenuse of the triangle. Turning south. The rooftop emerges as a spatial continuity of the building; a real green outdoor room.

© Daniel Malhão
© Daniel Malhão

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Triangular House / STUDIO_LPP" [Casa Triangular / STUDIO_LPP] 06 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/922396/triangular-house-studio-lpp/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.