Zoom image | View original size
A dramatic timber ceiling unfolds out from a capacious living zone to shade the northern facade of this family home. The facade is angled to take in the best garden views and solar aspect. The house is designed to endure as the family grows. It utilizes tough materials like Australian hardwood and the structural concrete floor slab is exposed. Adjacent the main living area is a screened-off playroom, and beyond this are four bedrooms and plenty of utility space. The original house is an unassuming brick veneer, one of many in a street of post-war homes of the type made famous by Australian artist Howard Arkley. To maintain the suburban landscape, the front of the house has been kept intact and is entered via the original corbelled brick porch. Moving down a corridor which services the bedrooms, bathrooms and utility area, one approaches the new addition at the back of the house which opens up with a shift in scale, views and natural light. View more View full description
Share Share