Zoom image | View original size
At all times of the day, the Royal Opera House building should be a place to glimpse the remarkable forces at play behind the scenes; a place to relax and have a coffee, lunch or a drink in the midst of the one of the world’s most beautiful opera houses; a place to see artists at work; and a place to showcase its guiding principles of excellence, theatricality and curiosity. The design represents a physical manifestation of cultural change at the Royal Opera House. Seen as an inclusive and multifaceted cultural and social hub, the new ground floor public areas are expanded, providing a café, new shops, and informal event/ exhibition spaces. In addition, there is a remodeled entrance from the Covent Garden Piazza and a new glazed entrance pavilion on Bow Street. At the lower level is the new Linbury Theatre and associated foyer as well as learning spaces and new female toilets. A new restaurant, bar, and terrace at the amphitheatre level give visitors spectacular views over Covent Garden. View more View full description
Share Share