Zoom image | View original size
Residential house located in Puerto Varas southern Chile. With a rainy oceanic climate with high rainfall, the main environmental strategies respond to promote indoor radiation during most of the year, protect the north facade, which is affected on rainy days by the prevailing North wind, and reduce the heat losses by conduction and convection, considering the low temperatures and humidity. Through a geographic and microclimatic analysis, two strats are identified within the terrain, each of them with specific environmental conditions. The highest part, cleared of trees, allows the emplacement of the house ensuring open views and north sun throughout the year. The lower part of the plot with a forest condition of shade and humidity, will host spaces for recreation, leaving the forest without mayor interventions. View more View full description
Share Share