All
Projects
Products
Events
Competitions

Geometrical Space for a Two Kid Family / Atelier D+Y

Geometrical Space for a Two Kid Family / Atelier D+Y

© Envaner © Envaner © Envaner © Envaner + 38

Yangpu, China
  • Interiors designers: Atelier D+Y
  • Area Area of this architecture project Area: 260.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Envaner
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Goldea, ZESTMAN, Zhimujia
© Envaner
© Envaner

Text description provided by the architects. As a shared open activity space is necessitated by a two kids' family, we adopted the geometric language with the wood color in design to create an interesting living world for the kids.

© Envaner
© Envaner
© Envaner
© Envaner

We designed a game couch for the two kids in the living room. It can not only serve as a stage for the kids, but also a place for the adults for a rest and shoes change. Meanwhile, a game box was set up on the couch with the stairs, slide and hammock. Arched and round holes made in the box were available for the kids to play games and interact with their family members. On the other side of the living room, a sofa was set, facing the kids’ game platform, with a horizontal bookshelf behind it.

© Envaner
© Envaner
© Envaner
© Envaner

On the north side of the living room, there’re walkways, stairs, platform and beam columns arranged in a fragmentary and disorganized way. Besides, we added a white fence to the stairs to restore its oblique upward feeling, and then decorated the hole with a wooden frame, forming a geometric and abstract appearance.

© Envaner
© Envaner
© Envaner
© Envaner

The kitchen and the dining room previously on the second floor were moved to the garage on the first floor to enable the circulation more reasonable. The kitchen countertops, the steaming oven and the refrigerator were arranged along the long walkway connecting to the north entrance. In the dining room, a wide landscape around the garage entrance can be appreciated by people sitting in the dining room. The wooden frames between the kitchen and the dining room can have a “sharing view” effect.

© Envaner
© Envaner
© Envaner
© Envaner

The holes were added to the second-floor platform to enhance the interactivity of the public space. The family room on the second floor was designed for the kids to draw pictures, play piano and play games while the adults can also watch movies and entertain themselves in this room.

Courtesy of Atelier D+Y
Courtesy of Atelier D+Y

The bedroom for the two kids on the third floor was designed with two-sided color matching walls. The elder's room was set on the north side with a row of wardrobes against the wall and a wooden grille TV wall in the middle.

Courtesy of Atelier D+Y
Courtesy of Atelier D+Y

The previous narrow master bedroom on the fourth floor was transformed into a suite. Its original ceiling was removed and the sloping roof was then highlighted, creating a sleeping space which looks high and spacious. Outside the bedroom, a LOFT mezzanine was built, serving as an exclusive storage space for the hostess's clothes, hats, shoes and bags, etc.

© Envaner
© Envaner

The ground of the balcony was raised to build a sunken bath with independent wash and shower room. It is also connected with the master bedroom, the cloakroom and the toilet, forming a loop shape.

Line, surface and volume are the theme of this space design. The white fence ascends along with the turnings of stairs, creating many interesting space compositions. Wooden handrail was designed on the fence and embedded with induction light bands which can automatically turn off and on.

© Envaner
© Envaner

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Geometrical Space for a Two Kid Family / Atelier D+Y" 18 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921045/geometrical-space-for-a-two-kid-family-atelier-d-plus-y/> ISSN 0719-8884
© Envaner

二娃乐园 / 大海小燕设计工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.