Zoom image | View original size
On Australia’s sunny eastern coast, a new model of social, sustainable learning has taken shape. The Peter Coaldrake Education Precinct, designed for the Queensland University of Technology by Henning Larsen and Wilson Architects, draws from surrounding campus activity to breathe new life into traditional academic models. The six-level, 11,000 m2 building layers classroom, research, and office facilities atop an airy ground-level atrium, framing upper academic spaces around an active social foundation. Positioned between the university library and the main thoroughfare in QUT’s Kelvin Grove Campus, the Faculty of Education building extends its atrium to campus traffic, drawing new visitors and encouraging new connections within. The building gives a new social and academic focal point to campus, a learning environment reflecting the latest innovations in technology, educational philosophy, and sustainability. A terraced, landscaped atrium connecting the university library and main road establishes the Faculty of Education as a social conduit on campus, at once a thoroughfare and destination. View more View full description
Share Share