Zoom image | View original size
Architects : Cristián Izquierdo LehmannLocation : Condor Sur, Chicureo, Colina, Región Metropolitana, ChileDesign Team : Cristián Izquierdo y Francisco SaulConstruction : TectonCálculo Estructural : Osvaldo PeñalozaArea : 205.0 m2Project Year : 2018Photographs : Roland HalbeManufacturers : Arauco This house is located in a suburb near Santiago, in a plot at the back of an existing house, with a flat floor, abundant views of the sky and large peppers on its edges. The project is conceived as a large central area fragmented into similar interior and exterior spaces, that symmetrically opens to the outside in 3 dimensions, and is enclosed by 3 sets of rooms in its 3 edges. The construction consists of a base composed of 3 equal rectangles arranged rotated 120° around a central equilateral triangle. Above it, 3 smaller equivalent rectangular rooms (living, dining and family room) are placed rotated connected to a triangular central hall on one corner and open to the outside on 3 sides. The triangular hall in the middle gives access to 3 equal terraces (entrance, outdoor living, and outdoor barbecue) arranged on the backs of the common rooms, and connected with them through doors.  View more View full description
Share Share