Zoom image | View original size
The new Skälby School and Preschool is a trefoil shaped building, set in souterrain. The building divides the outside space into three parts; a schoolyard, a smaller yard for the preschool and a fully accessible entrance and car park. The new school replaces a smaller school set at the site. The school derives its character and identity from a warm and inspiring colour scheme that is present on the exterior as well as the interior; the colours of the building’s gables and windows are also found in the colours of the interior. The learning environment is designed to be stimulating, permissive and promote collaboration through its organization of space and attention to details. Acoustic panels and colourful soundproofing boards are important elements in the interior while at the same time contributing to an excellent acoustic environment. Skylights and intimate windowsills, deep enough to offer seating, provide a light and spacious atmosphere to the building. A generous number of windows and exits to the gables’ balconies provide visual contact with the surrounding greenery and the schoolyard’s vegetation continues up onto the sedum roof. View more View full description
Share Share