Zoom image | View original size
This project is the result of a participatory process carried out with our clients, whom we worked with from choosing the plot to completing the execution of the house. The clients are a couple that wanted to build a house in Carilo, a quiet place surrounded by forest and beach. The needs of our clients involved some challenges: on one hand, they wanted a house with a strong imprint, elevated from the ground, with geometries marked by unevenness, but at the same time a comfortable and functional house with optimized living environments for their day to day life. On the other hand, it needed to function as a home for the two of them during the year, while being able to host the visit of their large family during the summer. The chosen plot, located in the corner of the intersection of the main avenue of Cariló and a street with less traffic, had very steep slopes of up to 2.5 meters above street level. The adaptability to the terrain turned out to be a fundamental factor in the project. Towards Avenida Divisadero, the house shows a more closed and tall facade, while towards the street Chuna, with the access to the house, it presents a more open facade. The vehicular access is made at the same level as the street. For pedestrians there are a series of platforms with steps framed by trees, making the arrival to the main entrance gradual. View more View full description
Share Share