Zoom image | View original size
The restaurant Adega Santiago, which already had three units in the city of São Paulo, opened its first unit in Rio de Janeiro in the old event space of a mall in Barra da Tijuca. The new restaurant, which has gained a privileged location that opens to the landscape of the Tijuca Lagoon, had as the main challenge to convert a large space in a more intimate environment. Its spatial organization privileges the visual connection of the hall with the lagoon, while its operational areas are concentrated close to the loading and services access of the mall and close to the original blind walls of the salon. The connection of the restaurant with the view of the lagoon also occurs through the interior design and furniture, which reinforce this relationship through the design of more welcoming cabins and spatial distribution that highlights it. The finishing materials, which combine flooring, panels, and furnishings in dark woods (cumaru, freijo and peroba rosa respectively) to leather coverings, were applied in more contemporary designs that are inspired by the intimate ambience already adopted in other units. View more View full description
Share Share