Zoom image | View original size
The SC Apartment is located in Sao Paulo, Brazil and it was designed for an Art and Design Collector who doesn´t intend to live there : it´s a space only for hosting parties with close friends. The most special element of this project, besides it´s unusual material palette, is the wood grid ceiling that not only brings warmth to the environment but also provides all the indirect lighting of the living room. For optimizing and turning the light effect more dramatic, we decided to make all the concrete structure of the ceiling visible, along with a few of the apartment walls. All the flooring of the apartment was made in "granilite", that is a polished mix of concrete and small stones. Another strong element in the project is the perforated stainless steel sheet panel recesses all the apartment doors that leads to the kitchen, bedroom and bathroom. It was designed so all the doors were perfectly aligned with the panels. Behind the perforated metal sheet panel, there are milky acrylic boards for visual and acoustic isolation of the doors. View more View full description
Share Share