Zoom image | View original size
The design resulted from conversations with the Pattaya Redemptorist School for the Blind’s principal. The new facility was conceived to provide a new learning environment necessary to supplement the programme that, up until this point, he could only dream of offering. The main aim for the programme is to equip all students with fundamental skills for future livelihoods beyond the school’s gate. The school enrols pupils with varying degrees of visual impairment, and abilities thus the facility needs to be flexible. The school building is a typical reinforced concrete structure with standard square rooms finished in plaster and paint. The new facility is conceived as a new multi-sensory cube finished in vibrant mix of materials and texture, inserted in place of the existing library. Designed in alignment with Pre-Braille Curricula, the ailing library and adjoining balcony were transformed into a new multi-sensory facility for young children. The balcony’s spatial quality and its location adjacent to circulation route ensure its constant availability. The existing balustrade is replaced with an interactive façade, perforated with light holes, into which “learning pins” can be inserted. View more View full description
Share Share