Zoom image | View original size
This post-war end of terrace house has been completely refurbished and extended with a contemporary loft and a modern rear extension by its architect owner. The project delivers a high quality transformation inspired by the post-war utilitarian design of the original building. Purchased in May 2017 we immediately set about a full refurbishment and extension project which included the full landscaping to both front and back gardens. In terms of massing we extended out the back as far as was reasonable and created level access to an excavated garden. The loft has been fully extended with a crisp modern full-width flat dormer. Keeping true to mid-century modern ideals simple lines, pure form and function prevail. The design authentically expresses the construction and materiality without decorative ornamentation. The ground floor extension is built in a light cream brick, which contrasts with the dark blue painted original brickwork. Glazing to the garden is slim-lined, full height and width, and expressed as a plane, with thin capping details to disguise mass. The spruce deck and pine rafter warm-deck roof construction is exposed and co-ordinated with discreet lighting, making positive architecture from the original challenging ceiling heights. The original floor level was excavated down one step and carried through in to the garden for a seamless connection. View more View full description
Share Share