All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Spain
  5. ADOM-STUDIO
  6. 2019
  7. AXII Apartment / ADOM-STUDIO

AXII Apartment / ADOM-STUDIO

  • 17:00 - 12 June, 2019
  • Curated by Clara Ott
AXII Apartment / ADOM-STUDIO
AXII Apartment / ADOM-STUDIO, © Imagen subliminal
© Imagen subliminal

© Imagen subliminal © Imagen subliminal © Imagen subliminal © Imagen subliminal + 18

  • Architects

  • Location

    Retiro Neighborhood, Madrid, Spain
  • Category

  • Lead Architects

    Marta Susino y José María Peláez-Campomanes
  • Design Team

    Elisa Sánchez
  • Area

    1399.31 ft2
  • Project Year

    2019
  • Photographs

© Imagen subliminal
© Imagen subliminal

Text description provided by the architects. The house, located in the Madrid neighborhood of Los Jerónimos, was originally subdivided and dark. Our main objective was to provide natural light to the house, creating open spaces facing the landscape.

© Imagen subliminal
© Imagen subliminal

The interior is articulated by a central day-area, with night areas at its ends. The materials used in the house are oak, steel and concrete, which contrasts with the delicate carpentry custom designed for the project.

© Imagen subliminal
© Imagen subliminal
Axonometric
Axonometric
© Imagen subliminal
© Imagen subliminal

To free the central space of the house, a container perimeter is generated and the remaining vacuum is configured by two exempt elements that balance each other: the island of the kitchen and the fireplace.

Thus, in the perimeter, a shelf in black steel and natural oak envelops and enhances the main space of the house.

© Imagen subliminal
© Imagen subliminal

The master bedroom and bathroom make up a single space, under a completely open concept, arranged by a piece that serves as a headboard and washbasin cabinet.

The intervention is enhanced by careful lighting. Thus, the exposed concrete beams are highlighted by some indirect lighting, the shelf is enhanced by a few lines of light that accompany it, and the lighting at the foot of the fireplace allows it to acquire a feeling of weightlessness, as if the chimney was floating in the middle of space.

© Imagen subliminal
© Imagen subliminal

© Imagen subliminal
© Imagen subliminal

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "AXII Apartment / ADOM-STUDIO" [Vivienda AXII / ADOM-STUDIO] 12 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/918885/axii-apartment-adom-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.