Zoom image | View original size
Nestled in a corner, on the ground floor of a Victorian Era building in Ballard Estate, ‘The Revival Project’ speaks of a desire to recover and respect the past - an ode to architectural heritage in Mumbai. The brand – a furniture retail outlet - sought to relocate from their existing setup to a new store that would be conducive to their sensibilities, as furniture designers, art connoisseurs and deep admirers of architecture and heritage of the city.  The space was acquired with a large double heighted open floor plate, interjected by a low height mezzanine, boarded arched fenestrations and devoid of a connect with the street.  In order to make the space habitable the windows were opened up, the partitions removed, and necessary retrofitting was carried out to ensure structural stability.  The frontage on the other hand was designed to not only entice visitors but also activate the street by virtually acting as an extension of the pavement outside – through the wood and glass vestibule jutting inwards and allowing elements of the store to percolate out.  View more View full description
Share Share