Zoom image | View original size
The project takes place in the old town of Castellón where housing typologies on very narrow and longitudinal plots are common. A complete demolition of an old family house was carried out in order to realize the new project. One of the customer's concerns was to achieve good and natural illumination on all of the floors of the house and to also meet the needs of the program. The result is a perforated project that is planned on the ground floor, first floor, second floor and rooftop with a plot size of approximately 3.80 x 24 meters. The narrowness of the plot and the number of required floors made us reach a solution in which natural light arrived from the roof above since only one facade adjoined the exterior. The project idea is based on two courtyards and a skylight above the staircase cutting through the three floors of the house and bathing all the spaces with light. Although the main courtyard was decided to be covered with a glass ceiling, it was given an exterior treatment inside the house, in order to enhance the relationship with natural lighting. View more View full description
Share Share