Zoom image | View original size
Three prefabricated bamboo elements are at the heart of this renovation. Designed by GBBN and fabricated locally by two Carnegie Mellon School of Architecture alums, these striking millwork pieces bring warmth to a concrete Brutalist building and help turn it into a place for active learning.  Near the entrance, “arbors” bring down the scale of the space and provide collaborative zones that feel sheltered within an active, social area.A “portal” in the middle separates the active space near the entry and circulation desk from quiet and focused work zones toward the back. The portal also offers students a range of alternative seating on and around its platform. A multi-media collaborative “den” at the back of the library lets larger groups work without disrupting others. Additionally, prefabricated glass and metal modular work rooms were added to the space. They keep students visually connected to the rest of the library but provide acoustic privacy for group projects. View more View full description
Share Share