All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. France
  5. A6A
  6. 2019
  7. Modular House / A6A

Modular House / A6A

  • 01:00 - 13 June, 2019
  • Curated by Paula Pintos
Modular House / A6A
© A6A / Nathan Louërat
© A6A / Nathan Louërat

© A6A / Nathan Louërat © A6A / Nathan Louërat © A6A / Nathan Louërat © A6A / Nathan Louërat + 13

  • Architects

    A6A
  • Location

    Talence, France
  • Category

  • Lead Architects

    A6A
  • Design Team

    Roberto de Uña . Michel Hardoin . Philippe Jolivet . Antoine Ragonneau
  • Clients

    Catherine MAUBRU
  • Area

    160.0 m2
  • Project Year

    2019
  • Photographs

© A6A / Nathan Louërat
© A6A / Nathan Louërat

Text description provided by the architects. A modular home, the classic Bordeaux house redesigned. The client wish was to make the most of a long plot, formerly occupied by a dilapidated house, to make it a house for rent where each room has its own bathroom and shares common areas.

© A6A / Nathan Louërat
© A6A / Nathan Louërat

The new project is aligned to the street by a planted portico open on a patio, it aligns itself to the height of the current construction to wedge with those of the neighbors, so as to maintain the street sequence today.

© A6A / Nathan Louërat
© A6A / Nathan Louërat

The first front is divided into two parts, on one side the pedestrian entrance with the parking, covered by a wooden terrace, and on the other a green space with a tree and climbing vegetation. The entrance gantry is closed on its lower part by a steel grid, one half is fixed and the other slides. Above this portico is placed a large plantation who acts guardrail for the terrace upstairs.

Ground floor plan
Ground floor plan

The level of the garden is a little lower than that of the street, this feature allowed to build the project from a section where each floor is positioned half above the other. The staircase becomes a centerpiece that emerges in half-steps. Garden side to the north, each room has a large window, while in the south the living room opens onto the terrace upstairs by a sliding bay the width of the house.

Section
Section

Contemporary construction integrates into its environment by its reminders of horizontal lines, its heights and its materiality. A traditional coating with lime uniformizes the whole, a careful work was conducted to give a particular texture where the gesture of the man gives all its character to this material.

© A6A / Nathan Louërat
© A6A / Nathan Louërat

View the complete gallery

About this office
Cite: "Modular House / A6A" 13 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916933/modular-house-a6a/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.