All
Projects
Products
Events
Competitions

In Between Green House / J.R Architects

In Between Green House / J.R Architects

© Yu-Chen, Tsao © Yu-Chen, Tsao © Yu-Chen, Tsao © Yu-Chen, Tsao + 32

Kaohsiung, Taiwan (ROC)
  • Architects: J.R Architects
  • Area Area of this architecture project Area: 400.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Yu-Chen, Tsao
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Kun Yu GreenHouse, Lyon, Nan Ya, Projeto, Rainbow Paint
  • Lead Architects

    Cho-Jen, Huang
  • Design Team

    Haw-Jiun, Yang; I-Chun, Chen
  • Client

    The-tale-of-butterfly Farm
More Specs Less Specs
© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao

Text description provided by the architects. Green-house is a home for plants that provides a luminous environment. The challenge of this project is to house both plants and humans under the same roof in a subtropical climate with suitable materials and design.

© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao

The project is being located on a gentle slope in Southern Taiwan. We use light weight steel frames that are commonly used in agricultural infrastructures to accommodate programs such as café and restaurant. The layout of the space attempts to challenge the traditional notion of interior and exterior by creating a sense of enclosure where the nature and the mankind are coexisting.

© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao
Site Plan
Site Plan
© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao

We use double-skin technique for both roof and façade to control the thermal issue. The use of polycarbonate panels on the exterior façade redefines the interaction between nature and architecture. The PMMA material can filter most of the UV rays and direct sunlight, it then diffuses them into gentle ambient lighting which will create a sense of purity and weightlessness. As for the interior walls, we have used translucent corrugated panels to keep the room well lit and to blur the boundary between man-made features and nature by enclosing the indoor activities within natural environment. The lightings and the materiality allows the interactions within and out of the building become more lively and interesting.

© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao

Within the double-skin façade system, there is a 1.5-meter wide corridor that surrounds around the interior spaces and connects to all programs. The corridor is paved with pebbles and plants to serve as an outdoor dining area as well as an air gap for natural ventilation in order to maintain internal thermal comfort.

© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao
Section A
Section A
© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao

The exterior façade is scattered with rectangular openings that overlay with the white translucent panels and greeneries to create a picturesque forest scenery. As the sunlight strikes onto the openings, a dynamic geometric shadow pattern formed by the position of the sun will be dancing within the space throughout the day.

© Yu-Chen, Tsao
© Yu-Chen, Tsao

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Kaohsiung, Taiwan (ROC)

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "In Between Green House / J.R Architects" 09 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916576/in-between-green-house-jr-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.