Zoom image | View original size
Neither a factory nor an office building this freestanding pavilion introduces a new typology to the factory campus. Urbanistically, the new restaurant helps to complete the entrance courtyard spatially. Formally, its crystalline pentagon plan is a continuation of the crystalline ground plans of the new (existing) office building it is adjacent to. This structure is low lying and integrated closely with the campus landscape. A floating roof hovers over the central dining space and mezzanine that are located in an excavated hollow. Of paramount importance is the formation of the roof. A series of studies investigated natural biological forms including leaf structures, sponges, spirals and webs.  After a planning workshop with the structural engineer a preferred scheme emerged for a triangulated folded plate whose primary structure is steel. Within these triangular fields polygonal cells are inserted providing skylighting and natural ventilation. View more View full description
Share Share