All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. China
  5. DAGA Architects
  6. 2017
  7. Grinding Factory 5Lmeet / DAGA Architects

Grinding Factory 5Lmeet / DAGA Architects

  • 23:00 - 14 May, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Grinding Factory 5Lmeet / DAGA Architects
Grinding Factory 5Lmeet / DAGA Architects, © Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi

© Yunfeng Shi © Yunfeng Shi © Yunfeng Shi © Yunfeng Shi + 30

  • Architects

  • Location

    No.1, Changxiang Santiao, No. 210, Xiaodachang Street, Dongcheng District, Beijing, China
  • Category

  • Lead Architects

    Jianghai Shen
  • Design Team

    Xiaowei Ren, Jingning Huang, Yunfei Xu, Xueying Pang, Shunhe Wen
  • Area

    680.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi

Text description provided by the architects. The project is located in the Hutong of the Beijing West Grinding Factory, a small courtyard originally known as Ruihua Dyestuff in the Republic of China. This project is designed to transform the historic traditional courtyard into an attractive long-term rental apartment in Beijing.

© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi

The apartment is connected by three yards, with the entrance made of an arched wooden gate leading into the courtyard, which is divided into the front reception area on the left and the central kitchen on the right.

Program Distribution
Program Distribution

The kitchen faces the ancient trees in the courtyard. These ancient trees are deliberately kept out of the plane layout in order to keep them intact in the courtyard, and the kitchen is separated from the courtyard with the curved glass curtain wall. 

© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi

The dining room is a flexible space that can be used either as the dining area of the apartment’s residents or a public place for gatherings. The long and narrow corridor on the west leads to the guest rooms. There are five or six guest rooms divided based on the original architectural structure of the building.

© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi

The transparency of the glass means that it will neither block the much-desired sunshine nor impair the original look of the building, creating a visually and spatially balance in relation to the old building. Therefore, the extended part of the whole yard is built in the form of a glass box.

© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi

With light flittering through and light and people moving around in it, the entire space is full of vitality. When sunlight pours through the transparent glass into the apartment, it brings warmth and energy to everything in the apartment.

© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi
© Yunfeng Shi

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Grinding Factory 5Lmeet / DAGA Architects" 14 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916443/grinding-factory-5lmeet-daga-architects/> ISSN 0719-8884
© Yunfeng Shi

北京打磨厂共享际 / 北京大观建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.