Zoom image | View original size
Located in São Paulo’s countryside, Ribeirão Preto Residence was designed to house a young couple and their two children.  Perkins+Will’s studio in São Paulo took the challenge of building a one-story house, as requested by the residents, on an accentuated sloped terrain. The architects divided the program in two volumes, placing them in an L-shaped layout. The first block holds the main entrance and is destined to the social areas. Placed in the therrain’s highest portion, the first volume acts as a shield to the second one, located at the lot’s lower section and designated to the private uses, creating an even more private ambiance. The distribution also allows access to the gardens by every room in the house, providing a full nature-connected experience, and improved insulation and ventilation in all areas. View more View full description
Share Share