Zoom image | View original size
Creating a place of identity amidst anonymous industrial buildingsHILDEBRAND has designed a striking new headquarters for Hapimag amidst the anonymity of the industrial estate in Steinhausen. The building offers flexibility which allows the company to fluidly adapt and adjust to future developments in the constantly changing world of office structures. It equally offers unique open spaces which provide a strong identity and encourages and facilitates interaction on all levels. The core of the square office building is dominated by an enormous elliptical concrete ramp connecting all floors. This allows for a generously spaced open atrium flooded by natural light. It breaks the rigid office grid structure and allows for a highly sensuous spatial experience. The atrium and the sculptural ramp create open and playful spaces for meetings and communication, encouraging the informal exchange between all employees across hierarchical boundaries. The inner structure and floor plan of the new headquarters offers many possibilities for a highly flexible contemporary working environment. Heating and cooling of the emission-free building are controlled by a heat pump system using the water of the nearby lake of Zug. View more View full description
Share Share