Zoom image | View original size
The new campus of Shanghai University of Science and Technology is located in Zhangjiang Science and Technology Park, Pudong, Shanghai. Under the control of the master plan, the whole campus must complete the architectural design of individual buildings under the established framework. The sports hall is one of the most special and vital buildings on campus. How to Design?The design will focus on: tailoring a Sports hall - not too oppressive impact on dormitory buildings, can become the end of the important axis of the whole campus, and can provide a smooth and convenient sharing platform for streamlines and shapes, and create a dynamic and infinite campus charm center. In order to minimize the pressure on the dormitory buildings on both sides in the tense north-south width restriction, the building is buried one floor and the building height is reduced; and the seats are also arranged in the East-West long direction, emphatically on the West side, increasing the number of seats, not only not occupying the North-South width, but also increasing the number of seats, at the same time raising the height of the West side, so as to make the building modelling table consistent. In order to meet the functional requirements, the double-center elliptical oblique roof with high West and low East is skillfully constructed, thus forming an important landscape elevation for the West axis. The size of the ellipse is smaller and larger, so that the area of the ground is reduced and as much as possible to be left for outdoor activities. View more View full description
Share Share