Zoom image | View original size
Designed and developed by Amsterdam-based studio GG-loop, the project is an expression of the studio’s signature and philosophy of responding to the design brief with the experience and wellbeing of the end-user continuously in mind. Among other features in these homes, Garziano studied the movement of the sun year-round to create the parametric shape and positioning of the building’s louvers, allowing optimal sunlight to flood the apartment while at the same time maintaining the necessary privacy of the inhabitants. The floorplan, flow of spaces and organic lines were also created with careful consideration to daily use and the typical tasks of dwellers – in short, so the home is a healthy and productive habitat for rest and living. GG-loop’s design aesthetic is extravagant without being invasive, visionary and futuristic while paying attention to local cultures, customs, and sensibilities. Construction of the key internal elements required strong craftsmanship and timberwork, as well as solid structural expertise. View more View full description
Share Share