All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Refurbishment
  4. Spain
  5. OAB
  6. 2015
  7. La Rectoria Chidren’s Summer Camp / OAB

La Rectoria Chidren’s Summer Camp / OAB

  • 08:00 - 17 April, 2019
  • Curated by Martita Vial
La Rectoria Chidren’s Summer Camp / OAB
La Rectoria Chidren’s Summer Camp / OAB, © Joan Guillamat
© Joan Guillamat

© Joan Guillamat © Joan Guillamat © Joan Guillamat © Joan Guillamat + 13

  • Architects

    OAB
  • Location

    Carretera C-26, km 119, Lérida Lleida ES, 25286 Navès, Spain
  • Category

  • Architect in Charge

    Carlos Ferrater, Núria Ayala
  • Area

    1130.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Joan Guillamat
© Joan Guillamat

Text description provided by the architects. The Rectoria de la Selva hostel is located where the old rectory of the church of Sant Climent in Navès, Lleida, was located. The church and the bell tower are a seventeenth-century construction of squared and pitted stone.

© Joan Guillamat
© Joan Guillamat

The rectory, attached to the west wing of the church, with a square floor plan and two levels. It is a typical construction of the Solsonès, with a stone structure, thick walls and a gabled roof with wooden interior.

© Joan Guillamat
© Joan Guillamat

The purpose of the project is to adapt the existing building to current needs and to the criteria proposed by the Fundació Catalana de l'Esplai: buildings adapted for children and designed under sustainability parameters from its conception.

Plans
Plans
Sections
Sections

In this way we propose the functional redistribution of the rooms and the circulation spaces around a large atrium lit from above. The new programmatic configuration will cause the appearance of small openings in the interior walls of spatial subdivision, as well as new divisions of the rooms.

© Joan Guillamat
© Joan Guillamat

The operation also consisted of replacing the existing roof to improve the conditions of habitability and waterproofing, incorporating skylights facing north to facilitate the entry of natural light.

© Joan Guillamat
© Joan Guillamat

Inside this great atrium there are staircases and corridors that act as balconies over the central void, facilitating the spatial, visual and physical communication of the small users.

© Joan Guillamat
© Joan Guillamat

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "La Rectoria Chidren’s Summer Camp / OAB" [Casas de Colonias RECTORIA DE LA SELVA / OAB] 17 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/915261/ngo-la-rectoria-chidrens-summer-camp-oab/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.